Oldaltérkép
» Bemutatkozunk / Rendezvények
Rendezvények

Pálinkafesztivál

2010-ben tizenkettedik évadjához érkezett a „Különleges asztali örömök Somogyban” rendezvénysorozat, amelynek fő célja Somogy gasztronómiai hagyományainak megőrzése.

Általánosságban az első rendezvényeként és mintegy a rendezvénysorozat „aperitifjeként”, a Hungaricum-ként tisztelt és világszerte közismert pálinkafélék megmérettetésének ad helyet Magyaratád a hagyományos Pálinkafesztivál rendezvény. A fesztiválon zajló versenyre nevezhet „Somogyország” valamennyi hivatalos pálinkafőzdéje és pálinka főzetője, hogy pálinkaverseny keretében dőljön el, mely településen készül a legfinomabb törköly, gyümölcs vagy különleges pálinka.

Nevezni és indulni a következő versenyszámokban lehet:

- Törkölypálinka (kisüsti pálinka)
- Gyümölcs és vegyes gyümölcs pálinka
- Különleges pálinka

Feltételek:

  • Nevezni egyféle pálinkával lehet versenyszámonként. A nevezett pálinkából 0,75 liter mennyiséget kérünk a szervezőknek átadni fehér vagy színes üveg palackban. Nevezni mindhárom versenyszámban lehet, de nem kötelező.
  • A versenyre nevezett pálinkákkal a továbbiakban a szervezők rendelkeznek. A versenyzőknek lehetőségük van a rendezvény színhelyén a versenyre nevezett pálinkákat kínálni a megjelent közönség részére, de a pálinkák árusítása a verseny ideje alatt tilos.
  • A nevezés feltétele a nevezett pálinkák legális főzését igazoló „Pálinkaszármazási igazolvány” megléte. Ezt a versenypálinkák leadásakor a szervezőknek be kell mutatni.
  • A pálinkák bírálata a korábbi években megszokott módon történik. A zsűri a versenypálinkákat csak sorszám és a nevező által közölt alapanyag megnevezés alapján különbözteti meg. A versenyző neve a verseny ideje alatt nem kerül ismertetésre a zsűrivel.
  • Nevezési díj nincs.
  • A versenyre nevezni kívánt pálinkákat a verseny napján és helyszínén, 09.00 és 09.45 között lehet leadni.

A zsűri szakmai és társadalmi tagokból áll össze.

 

 Copyright © 2010
Integranet Kft.